36658
Book
In basket
Jak nie dać się nabrać i świadomie wybierać zdrową żywność. Czy eko jest eko i czy gluten jest szkodliwy? Książka dla wszystkich szukających rzetelnej infomacji o zdrowym odżywianiu, zmęczonych nieustannym zalewem dietetycznych mód i nowinek. Autorzy w przystepny sposób przedstawiają wyjaśnienia, jakich dostarcza nam nauka. Przy okazji rozprawiają się z wieloma rozpowszechnionymi mitami na temat rzekomo zdrowego odżywiania. Co to znaczy, że jedzenie jest naturalne? Jaki kolor powinna mieć marchewka? Czy kwadratowe jabłka GMO są takie straszne? Komu gluten naprawdę szkodzi? Co nam mówi przedrostek eko dodany do nazwy produktu? Wloski duet, chemik i biolożka, stara się odpowiedzieć na pytania i wątpliwości współczesnego konsumenta. Dzięki ich pełnemu pasji spojrzeniu oraz objasnieniom można dokonać wyboru, bez obaw, że działamy przeciw naturze. Pogromcy mitów pomogą w naszych kuchniach. Praktyczny i niezbędny przewodnik po tym, co "organiczne", "tradycyjne" i "wolne od".
Availability:
Wypożyczalnia Dulcza Wlk.
Brak informacji o dostępności: sygn. 61 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again